fbpx

Wintersport - Winterplezier

De Vogezen is een vakantiebestemming waar je het  hele jaar rond plezier kan beleven. In de winter kun je skiën, snowboarden of langlaufen bij één van de skigebieden in de omgeving. Maar er is nog veel meer winterplezier te beleven! Wat dacht je van een heerlijke sneeuwwandeling eventueel met raquettes? Of van sleeën, een sneeuwscooterrit maken, biathlon, hondsleeën, ski-joering of snowkiting? 


De dichtsbijzijnde skigebieden liggen bij Gérardmer (25 minuten rijden) en La Bresse-Hohneck (55 minuten rijden). Scroll naar beneden voor meer informatie over deze ski-gebieden.

Sneeuwwandelen, Kerstmarkten en andere activiteiten.

Wij hebben zelf al verschillende mooie sneeuwwandelingen gemaakt, zowel in de Fossard (laaggebergte grenzend aan Xamontarupt) als bij de Hohneck. Met prachtige uitzichten en na afloop natuurlijk een warm drankje en het liefst een goed stuk “tarte aux myrtilles” erbij! We adviseren je graag over de mooie plekjes en geschikte routes.
Daarnaast zijn er in onze omgeving een heleboel georganiseerde activiteiten in de buurt te beleven van skisleeën, sneeuwscooterritten, snowkiting, hondensleeën, biatlon en wandelingen met raquettes. Klik hier voor meer Nederlandstalige info. 
En laten we de vele mooie kerstmarkten niet vergeten! Hierover lees je alles in de kerstmarkten blog.

Gérardmer Wintersport

Met uitzicht op Gérardmer en zijn meer is het alpineskigebied Mauselaine de plaats bij uitstek voor skiplezier. Met pistes voor alle niveaus, gelegen te midden van dennenbossen en op 2 minuten van het stadscentrum. Gérardmer Stations heeft heel wat te bieden:

 • 22 pistes (hoogte tussen 750m tot 1140m), 8x groen, 3x blauw, 8x rood en 1x zwart
 • in totaal 40km, waaronder de langste afdaling in de Vogezen van 2900 m
 • 2 stoeltjesliften, 14 teleskis, 2 telecords
 • 182 sneeuwkanonnen
 • 1200 parkeerplekken
 • Groot langlaufgebied dat verbonden is met het gebied van Bas-Rupts en Xonrupt-La Bresse en 100 km aan bewegwijzerde langlaufpaden bevat.
 • Skischool
 • Sneeuwpark
 • Rodelbaan
 • Loustic Iglo

Gérardmer Stations heeft het Family Plus-label, er zijn activiteiten voor jong en oud, om apart of samen van te genieten, zoals een sneeuwpark, rodelbanen en de Loustic iglo. Deze zijn gratis toegankelijk.

Er is een skischool, hiervoor kun je  online reserveren op www.esf-gerardmer.fr of bellen 033 3 29 63 33 23. Ze geven natuurlijk skilessen aan jong (vanaf 3 jaar) en oud, snowboardlessen en zelfs langlauf- en biathlonles.

meer info:
Skigebied GÉRARDMER STATIONS
adres: 239 Chem. de la Rayée, 88400 Gérardmer

 

https://hiver.gerardmer-stations.com/en/
info@gerardmer-stations.com
T: 0033329600405

Office de Tourisme Communautaire Gérardmer Hautes-Vosges
4 Pl. des Déportés, 88400 Gérardmer
0033329272727

La Bresse- Hohneck Wintersport

In het hart van het natuurpark Ballons des Vosges, tussen betoverende landschappen, passen, meren, bergkammen en bossen, ligt La Bresse – Hohneck, het grootste skigebied in het noordoosten van Frankrijk, met uitzicht op de Hohneck (hoogste punt van de Vogezen – 1363 m). Het skistation ligt op 900m hoogte en is voorzien van:

 • 33 pistes (hoogte tussen 900m tot 1350m), 5x groen, 14x blauw, 13x rood en 1x zwart
 • 6 stoeltjesliften, 10 teleskis
 • 270 sneeuwkanonnen
 • Skischool
 • Rodelbaan
 • Funtrack en boardercross

Ook dit skistation heeft het label “Famille Plus”, dat aangeeft dat het bijzonder geschikt is voor famielies met (kleine) kinderen.

Zo is er is een rodelbaan “Schlitte Mountain” die jong en oud uitnodigt tot het maken van waanzinnige afdalingen in zomer en winter. Zijn lus van 900 m, zijn schuine bochten, zijn golven en zijn draai van 340° zullen avonturiers in vervoering brengen! En voor de minder avontuurlijken, raak niet in paniek, beheers je snelheid en geniet van een soepelere ervaring. Naast de rodelbaan zijn er ook een funtrack en boardercross.

meer info:
Skigebied LA BRESSE- HOHNECK
92 Rte de Vologne, 88250 La Bresse

https://labresse.labellemontagne.com/fr/

T: 0033329600405

Office de Tourisme
2A rue des Proyes
88250 – LA BRESSE HOHNECK
0033 329254129