fbpx

Voor-en-na en (ver)kopen op de goede hoek

Ruim één jaar geleden, medio april 2021, zat Frankrijk nog in “confinement” oftewel lockdown. De Fransen mochten in principe niet meer dan 10km van hun woonplaats af reizen. Uitzondering voor deze regel waren o.a. noodzakelijke verplaatsingen voor werk of voor huisbezichtigingen (mits voor permanente bewoning). Dat gaf ons de gelegenheid om op 17 april 2021 over de drempel van een groot huis in de Vogezen te stappen. We kregen in totaal 1 uur de tijd, om het huis dat sinds 2 weken in de verkoop zat, te bezichtigen en daarna moesten we weer linea recta naar huis rijden. In 3 kwartier zijn we door het huis gerend en daarna we hebben nog een kwartiertje buiten rond gekeken. Na het spreekwoordelijke nachtje slapen, zeiden we “we gaan ervoor!

Ruim één jaar later zijn we nog altijd heel blij met deze keuze. Als we terug kijken op het afgelopen jaar zijn we ontzettend tevreden én zien we pas goed wat er allemaal gebeurd, gedaan en veranderd is. Afgelopen week kwam ik nog eens de foto’s tegen die ik op 17 april 2021 maakte. Dat bracht me op het idee om even wat voor-en-na-foto’s met jullie te delen, om te laten zien wat er allemaal is veranderd in de gîte. Op alle afbeeldingen zie je links de foto’s van ruim een jaar geleden en rechts de foto’s van hoe het er nu uitziet.

Van de L-vormige bestaande badkamer hebben we uiteindelijk 2 helemaal nieuwe badkamers gemaakt. De grote slaapkamer in de gîte heeft daardoor een en-suite badkamertje met douche en wasbak. En verder is er dan nog een prima grote badkamer met dubbele wasbak, douche en toilet. Daarnaast is nog een nieuwe aparte toiletruimte. Ik was overigens bijna de prachtige glazen douchewand vergeten met spiegelfolie in de vorm van het Vrijheidsbeeld die in de bestaande badkamer zat. “Helaas” paste die niet helemaal in de nieuwe stijl, dus die hebben we via www.leboncoin.fr verkocht. Ook het prachtige bestaande wastafelmeubel met groene wasbakken en kramen met gouden randjes heeft via diezelfde website een nieuwe eigenaar gevonden. Er waren zelfs meerdere mensen die dit meubel nog graag wilden hebben!

Le bon coin betekent letterlijk “de goede hoek” en is de Franse Marktplaats. We hebben dus al verschillende dingen via deze website verkocht maar ook gekocht. Vooral degelijke houten meubelen kun je heel goed via deze Franse Marktplaats kopen. Hierdoor hebben we al veel goede hoeken in de Vogezen gezien!

Ook bijna alle houten meubels in de eetkamer en woonkamer hebben we zo gevonden. Als je de bestaande foto’s en de nieuwe foto’s met elkaar vergelijkt, zie je dat we de plek van eethoek en woonhoek omgedraaid hebben ten opzichte van hoe het was. Hierdoor wordt de grote ruimte veel beter benut, is er een ruime plek voor “cocooning” (spreek uit als koekoening) zoals we hier in alle woonprogramma op z’n “frangels” horen. In de woonkamer kunnen makkelijk 8 mensen zitten, en ook de eettafel heeft plek voor 8 personen.

Voor de zoektocht naar nachtkastjes voor de slaapkamers waren we op een gegeven moment in de goede hoek van Gérardmer terecht gekomen bij een oud hotel. De eigenaar daarvan had verschillende meubelstukken die te koop waren in een dubbele garage staan. De nachtkastjes hadden we snel goed gekeurd, maar Dicks oog viel ook gelijk op het kastje met marmeren blad, die moest ook mee! Vroeger stond hier natuurlijk een lampetkan met schaal op en wasten mensen zich met het water uit de lampetkan. En grappig genoeg hadden wij nog een lampetkan met schaal staan van de ouders van Dick, dus dat was meteen een goede combinatie. Overigens hoef je niet bang te zijn dat we de bedden en matrassen ook op een hoek hebben gekocht, die zijn spiksplinternieuw! Het zijn matrassen van M-line gecombineerd met boxsprings uit de Vogezen. Van alle gasten hebben we tot nu toe nog gehoord dat ze hierop heerlijk slapen.

De bestaande retro-kastjes van de keuken vonden en vinden we best geinig, dus die hebben we gewoon lekker gehouden. Met een nieuwe vloer, nieuwe tegels rondom het aanrechtblad en natuurlijk een lik verf op de muur, ziet het er weer prima uit.

De hal hebben we lekker opgefrist en daar hebben we een ruime kapstok-plek gecreëerd. De kerkbank komt van een dame uit Bruyères, die hem weer had gekregen van een oom van haar die pastoor was in Champdray (dorpje zo’n 10km bij ons vandaan). Een deel van de kapstokhaken, met leeuwenkop, boven de kerkbank komen dan weer van de oma van Marijke die met haar meisjesnaam “De Leeuw” heette. Op de illustratie die bij de kapstok hangt, kun je lezen: “Let’s wander offline” oftewel laten we offline/buiten gaan wandelen/dwalen. En laat dat nou iets zijn dat je hier in de omgeving prachtig kunt doen!

Ook aan de buitenzijde van de gîte is van alles gebeurd trouwens. Je raadt het nooit, maar voor de, in mijn ogen lelijke, grote bloembakken van plastic die op het terras van de gîte stonden, waren via de bekende website verschillende gegadigden. Hiervoor in de plaats heeft Dick een mooie houten balustrade gezet. Daar hangen nu nog 2 lege bloembakjes aan, maar die worden volgende week gevuld met bloemen!

Op de foto’s van de voorkant van het huis zie je, als je heel goed kijkt, dat al het houtwerk is geschilderd. Het houten hekje dat er stond, hebben we niet verkocht, maar hergebruikt als afscheiding van onze moestuin. En op de nieuwe foto zie je natuurlijk ook een zeer blij en enthousiast koppel staan dat helemaal klaar is om zelf te genieten op de 1e verdieping van dit mooie huis, maar om ook anderen van de heerlijke omgeving hier en de gîte op de begane grond van ons huis te laten genieten! Je weet nu in ieder geval dat er hier in de buurt veel goede hoeken zijn, dat de gîte mooi is opgeknapt en dat je hier lekker kunt “cocoonen” en “wanderen”!

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.