fbpx

Tip van Dick: Welke bergen in de Vogezen moet je zeker beklimmen op de fiets?

De Vogezen zijn niet zo heel groot, maar toch heeft het massief ontelbare cols en andere klimmetjes die je zeker een keer gedaan moet hebben.

Onze “overall” top 5 favoriete klimmen zijn:

1. Ballon d’Alsace: deze kun je van 3 kanten op beklimmen, maar onze favoriete kant is vanuit Saint Maurice, 9km beklimming aan constant 7%. Een hele fijne constante klim dus.


2. Grand Ballon: die kun je zelfs van 6 kanten op beklimmen: onze favorieten zijn de langste 2. De beklimming vanuit Cernay is 22km, aan gemiddeld 5.3%. En ook erg mooi is de beklimming vanuit Kruth, via de Markstein van 25km, met een gemiddelde stijgingspercentage van 3.6%.


3. Col de la Schlucht: niet de moeilijkste beklimming op de fiets, maar met mooie uitzichten onderweg. Vanuit Gerardmer klim je 12km aan gemiddeld 3.5% voordat je de Col de la Schlucht bereikt.
Onderweg fiets je ook door de Roche du Diable, waarna je eventueel even kan stoppen om van het mooie uitzicht op Lac Xonrupt-Longemer te genieten.


4. Ballon de Servance: beklimming start vanuit Le Thillot, en je fietst via de Col des Croix. Dit is een beklimming van 14km aan gemiddeld 4.9%.


5. Col d’Oderen: je las net al dat je vanuit het dorpje Kruth de Grand Ballon kunt beklimmen, minder bekend maar zeker ook fraai is de beklimming vanuit Kruth naar de Col d’Oderen. Deze beklimming is 7km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.5%.

Wil je deze bekende cols eens zelf beklimmen, boek dan een verblijf in onze gîte en ga er lekker op uit met je wielrenfiets! Heb je nou geen zin om alles zelf uit te zoeken? Wij kunnen ook alles voor je regelen van je verblijf, de catering, de routes tot de begeleiding, kortom: geheel verzorgde fietsvakanties in de Vogezen.

Want fietsen in de Vogezen, dat doe je bij La Vision en Vosges!

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.