fbpx

Qu’est-ce que c’est beau ici!

Geschreven door: Marijke


Het wordt tijd dat ik jullie eens op wat mooie plaatjes uit de omgeving ga trakteren. Want man, wat is het mooi hier. En ja, ik ben nu al enorm chauvinistisch: ik lijd al een beetje aan het “bei uns zuhause is alles besser-syndroom” maar dan in het Frans dus. 😉

Gisteren was het een heerlijke herfstdag. ‘S ochtends en ’s avonds was het behoorlijk fris, maar helder. En ‘s middag was het in het zonnetje perfect wandelweer. Dus toen we zaten te lunchen en ik dat heerlijke weer buiten zag, zei ik tegen Dick “Ik ga zo eerst een stukje wandelen.” 

Nou ben ik meestal (nog?) niet zo’n lange afstandswandelaar, ergens tussen de 3 en 7 km vind ik vaak prima. Ik heb al 3 van die kortere wandelroutes gevonden hier, en vanmiddag had ik zin om iets nieuws te ontdekken. Even kijken op Google Maps en ik had bedacht wat ik wilde gaan lopen. Geen idee hoe de route er echt uit zou zien, maar ik werd niet teleurgesteld. Het was wel een beetje langer dan gepland, want ik heb uiteindelijk ruim 10 km gelopen met ruim 300 hoogtemeters.

Ik hou enorm van bossen, bomen en mos. Mijn favoriete boek vroeger (en stiekem nog steeds) is “Ronja de Roversdochter” van Astrid Lindgren. De favoriete bezigheid van Ronja was struinen door het oeroude bos rondom de roversburcht van haar vader. Een bos met hoge bomen, plekken met zacht mos, diepe kloven, grote oude stenen, stroompjes die uitkomen in watervallen…. zie je het al voor je? Ik in ieder geval wel, want ik waande mij vanmiddag in Ronja’s bos. In plaats van roversburchten kwam ik echter charmante afgelegen huizen tegen en in plaats van een diepe kloof werd ik getrakteerd op bergachtige vergezichten. De moenen en vogelheksen uit het bos van Ronja heb ik niet gezien, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat zij mij niet hebben gezien…

Misschien is het al duidelijk, maar ik heb enorm genoten vanmiddag. Ik heb mijn best gedaan om wat plekjes op foto vast te leggen, maar in het echt is het op zo’n mooie dag als vandaag toch veel mooier dan op een foto. Dus wellicht moeten jullie het vanaf februari/maart 2022 toch echt een keer in het echt komen bewonderen… ;D

Col’Attitude

Voor de 4e keer wordt tussen juni en eind september het evenement “Col’Attitude” georganiseerd. Hierbij worden verschillende passen exclusief gesloten voor al het gemotoriseerde vervoer. Fietsers hebben hierdoor het rijk voor hen alleen! Dit is een uitgelezen kans om in alle rust een aantal bekende beklimmingen in onze omgeving te ontdekken.

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.