fbpx

Oud (idee) & Nieuw (plan)

Eind december is een tijd van terugkijken. Voor ons eindigt hiermee het eerste volle jaar dat we hier in de Vogezen wonen. Dat jaar is maar weer eens voorbijgevlogen… 31 dec 2021 proostten we nog met vrienden Marc en Lian, die op bezoek waren. Op Nieuwjaarsdag maakten we met met hen een fijne wandeling: het lijkt echt niet zo ver weg! Toch is het vandaag weer 31 dec en gaan we vanavond met vriendin Inez en haar ouders, die een week in de gîte verblijven, het glas heffen!

Een jaar geleden moesten de werkzaamheden aan ons sanitair nog beginnen; inmiddels hebben we zijn we al helemaal gewend aan onze prachtige nieuwe badkamers en toiletten zowel in ons appartement boven als de gîte beneden. Het sanitair is overigens niet het enige dat we het afgelopen jaar aan ons huis hebben verbeterd. Er is ook een carport bij gekomen, mèt een dakterras èn een trap naar het dakterras. Onze tuin heeft ook een behoorlijke een metamorfose gehad, het terras van de gîte heeft een nieuwe balustrade….. en dan vergeten we waarschijnlijk nog wat dingen te noemen.

We kunnen ook zeggen dat we ons het afgelopen jaar nog beter thuis zijn gaan voelen hier in de Vogezen, in ons dorpje Xamontarupt, in ons huis en in onze bijbaan als “gîte-gastvrouw en – gastheer”. We hebben onwijs genoten van de mooie omgeving hier in alle seizoenen. Mooie wandelingen gemaakt alleen en samen, ik (Marijke) heb mijn doel om 1000 km in 2022 een kleine 2 weken geleden behaald! Dick heeft ook nog prachtige fietstochten gemaakt, waaronder een mooie én uitdagende meerdaagse tocht langs de Moezel. Ik heb beter Frans leren spreken en we hebben samen verschillende leuke mensen in het dorp en omgeving leren kennen. En we kregen ook verschillende keren leuk bezoek uit Nederland van familie en vrienden!

De gîte hebben we dit jaar meteen al 15 weken kunnen verhuren, dat is boven verwachting goed verlopen.

Twee van die 15 weken waren de weken waarin we de eerste groepen fietsers mochten verwelkomen. 3 groepen na elkaar, steeds 4 nachten, met volledige catering, mooie fietsroutes, erg goed weer, etc. Dat was de eerste keer dat we ons oude idee van fietsvakanties konden realiseren. Helaas is het niet helemaal verlopen zoals we hadden gedacht, maar we hebben meteen bijgestuurd en een nieuw plan gemaakt.

Daarom zullen er in 2023 een aantal aanpassingen plaatsvinden, die allemaal ten goede gaan komen aan de deelnemers. Die zullen minder gaan betalen, de lunches zullen desondanks deze keer wel inbegrepen zijn, net als alle drankjes tijdens het verblijf in de gîte. Inschrijven kan al op onze website, voor 2 lange weekends rond Hemelvaart en Pinksteren.

Hiernaast kun je altijd zo’n arrangement boeken als je met een groep van 5 of 6 personen tegelijk inschrijft. En tenslotte hebben we als kers op de taart er nog een VIP-arrangement aan toegevoegd, voor kleinere groepen (4p), met nog meer faciliteiten. Ook hiervoor vind je alle info op onze site.

Dick is net terug van z’n laatste VTT-tocht van het jaar. VTT staat voor Vélo Tout Terrain, oftewel: Mountainbike. Hij is geen echte MTB’er maar heeft dat toch opgepakt hier; daarover meer in een volgende blog. Goed te weten dat je dus ook om te MTB-en hier terecht kunt! 

We kijken nu al uit naar 2023 waarin we blijven genieten van de mooie Vogezen én elkaar 😉
Dan rest ons nog om jullie jullie, diegenen die ook het afgelopen jaar ons hebben gevolgd, gesteund en of meegelezen het Beste te Wensen voor 2023 en wellicht tot ziens bij La Vision en Vosges!

Col’Attitude

Voor de 4e keer wordt tussen juni en eind september het evenement “Col’Attitude” georganiseerd. Hierbij worden verschillende passen exclusief gesloten voor al het gemotoriseerde vervoer. Fietsers hebben hierdoor het rijk voor hen alleen! Dit is een uitgelezen kans om in alle rust een aantal bekende beklimmingen in onze omgeving te ontdekken.

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.