fbpx

Lente!Terwijl ik achter mijn computer zit te werken, hoor ik een tractor aan komen. Zo vaak komt hier niet iets voorbij, dus bij elke tractor kijk ik toch even wie het is en wat hij komt doen. En zo zie ik dat we weer nieuwe buren krijgen!

Even later rennen de nieuwe buren nog een beetje onrustig door de wei, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ze zullen gaan genieten van hun nieuwe plek. Ik maak snel even een paar foto’s van ze om dit moment vast te leggen. Door hun komst heb ik nu helemaal het gevoel dat de lente is begonnen!

Terwijl ik even verder struin door onze tuin geniet ik van de bloemetjes in het gras en langs de beek. Ah, daar zijn de eerste bijtjes ook weer, gelukkig is er één die ook wel even op de foto wil. De groene specht die over vliegt en de mussen die driftig open en neer pendelen tussen onze dakgoot en de vers bloeiende fruitboom, zijn wat lastiger vast te leggen op de gevoelige plaat.

Eén van de dingen waar we hier ontzettend van genieten is dat we de natuur, de seizoenen en het weer veel meer en intenser ervaren. Zo hebben we de afgelopen week nog vol verwondering, gecombineerd met ontzag, staan kijken naar de hevig stromende en kolkende beken en stroompjes in het dorp die al het regenwater af moesten voeren.Iets anders waar we erg van genieten is “projectjes doen”, zoals we dat noemen. Het laatste projectje dat we hebben afgerond is een trapje van natuurlijke roze zandsteen tussen onze oprit en de voortuin. De stenen hebben we bij een verbouwde boerderij in de buurt gratis mee mogen nemen. En na wat gezamenlijke bewijs van spierballen, liggen ze nu bij ons perfect op hun plek. Deze steensoort hoort echt bij deze omgeving. Veel boerderijen in de buurt hebben wel een stapel stenen liggen die tevoorschijn komen als ze de grond gaan bewerken. Deze worden dan meestal hergebruikt in muurtjes ed. Gelukkig mochten wij er dus ook een paar hergebruiken!

Terwijl ik dit opschrijf, geeft mijn buik aan dat het tijd wordt voor de lunch! En het voordeel van de lente is dat we vaak ook weer buiten kunnen lunchen, ontbijten en genieten van een aperootje. Dus ik ga even de lunch klaarmaken en dan achter op ons terras in de zon samen opeten, terwijl we verder genieten van het uitzicht op de nieuwe buren, bloemetjes, bijtjes, vogels en stenen…


Col’Attitude

Voor de 4e keer wordt tussen juni en eind september het evenement “Col’Attitude” georganiseerd. Hierbij worden verschillende passen exclusief gesloten voor al het gemotoriseerde vervoer. Fietsers hebben hierdoor het rijk voor hen alleen! Dit is een uitgelezen kans om in alle rust een aantal bekende beklimmingen in onze omgeving te ontdekken.

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.