Fietsvakanties

 • Wil je individueel of met een vriend/vriendin op fietsvakantie?
 • Hou je van kleine groepjes?
 • Verblijf je graag in een gezellige gîte met goede bedden?
 • Heb jij ook zin om de Vogezen per fiets te verkennen?
 • En wil je na het fietsen alleen nog lekker aan hoeven schuiven voor een drankje én heerlijk diner?

Schrijf je dan in voor één van onze fietsvakanties!

Eerstvolgende geplande fietsvakanties “Fietsen in de Vogezen(Frankrijk)”:

 • VOL ! VOORJAAR 2023: woensdag 17 mei tot zondag 21 mei 
 • NAJAAR 2023: woensdag 20 september tot zondag 24 september

Onze 5-daagse fietsvakanties zijn geheel verzorgd volgens ons CARBON pakket à 495€ per persoon
op basis 4 tot 6 personen

inclusief:

 • 4 overnachtingen (in 3-persoonskamer), aankomst vanaf 12.00 uur en vertrek voor 14.00 uur
 • Ontbijt, lunch onderweg, 4-uurtje na het fietsen en gezellig driegangen diner + drankjes
 • Elke dag begeleiding van gids en GPX-route, volgwagen op dag 3
 • Fietskleding wasservice, afgesloten fietsenstalling
 • Koffie & thee around the clock

Programma per dag

Dag 1

Als je net onder Maastricht het buitenland inrijdt, begint je vakantie, en rij je binnen 4 uurtjes naar je eindbestemming. Het gehele traject is 4-baans (tot 18km van de gîte) en toch tolvrij. Je kunt vanaf 12u terecht. Mocht je al willen fietsen dan krijg je hiervoor de keuze uit enkele fietsroutes (gpx-bestanden) en kun je zelfstandig op pad. Vanaf een uurtje of zes kun je kennismaken met de rest van de groep tijdens de apéritief, bij goed weer op het deels overdekte terras met uitzicht over de groene heuvels. Daarna schuif je in de gezellige woonkamer aan de lange eettafel aan voor een door de gastvrouw verzorgd 3-gangen diner. Ook vertellen we je dan wat meer over het programma van de volgende dagen.

Dag 2

rondje in de omgeving van de gîte  (± 65km en 1250hm)
Na een echt fietsers-ontbijt, met zowel de Franse inbreng van verse croissants en/of “pains au chocolat”, als de voor fietsers onontbeerlijke yoghurt, fruit, muesli, brood, kaas, eieren etc, staat de eerste fietstocht op het programma. Met een lokale gids vertrek je voor een mooie tocht van zo’n 65 kilometers met enkele korte en lange klimmen (max. 6 km), met percentages van 5-7%. Onderweg geniet je van panoramische uitzichten en groene naaldbossen, en stoppen we ergens voor een pastalunch (inbegrepen). Bij terugkomst staat er een 4-uurtje klaar om de verbruikte caloriën weer aan te vullen, en kun je op het terras van de gîte uitrusten en van een drankje genieten. We sluiten de dag weer af met een driegangendiner (incl. bijpassende drank) en een gezellig samenzijn in de royale zithoek, waar je nog van een glas wijn of (speciaal)bier kunt genieten.

Dag 3

Koninginnenrit (± 73-85km en ± 1500-2000hm)

Vandaag staat een klassieker op het programma, voor de echte fietsfanaten, die gaat over drie bekende cols: de Ballon d’Alsace, la (Super)Planche des Belles Filles en de Ballon de Servance. Het wordt een heuse Tour-etappe, inclusief volgauto, waardoor je steeds de juiste kledingkeuzes kunt maken onderweg en extra reepjes, gelletjes en drank mee kunt nemen. Het vertrekpunt ligt op 40 minuten rijden van de gîte, op 7km van de voet van de Ballon d’Alsace, een mooie, regelmatige klim van 9km aan constant 7% over brede wegen. Na een afdaling en de meegenomen sandwichlunch komen we bij de tweede (optionele) klim: de beruchte (Super)Planche des Belles Filles. Je kunt deze overslaan, gedeeltelijk doen, of zelfs doorgaan over de gravelweg naar de absolute top op de SuperPlanche. Na een afdaling via dezelfde weg kom je aan de voet van de Ballon de Servance (7km, 7%, onregelmatig), waarna het nog  14km dalen is tot de auto. Bij aankomst in de gîte staat vervolgens weer een 4-uurtje voor je klaar, die je vandaag dubbel verdiend hebt!

Dag 4

Gerardmer/Schlucht (± 65-95km en ± 1000-600hm)

Vandaag ook weer een keuze uit 2 opties. We gaan met de hele groep naar Gerardmer, alwaar de “die-hards” kunnen kiezen om de lekker lopende Col de la Schlucht erbij te pakken, onder begeleiding van een tweede gids. De rest gaat rechtsaf via de Col de Sapois en de Col de Bonfontaine terug. Er wordt weer onderweg geluncht en bij terugkeer kun je langer of korter genieten van het terras bij de gîte. Degenen die dan genoeg km en hm gemaakt hebben kunnen alvast lekker evalueren met wat drankjes.

Dag 5

(± 40km en ± 800hm)

Het is alweer de laatste dag. Heb je nog niet genoeg van fietsen in de Vogezen? Dan is er nog de mogelijkheid om een korte tocht te maken (gpx routes beschikbaar); je kunt nog tot 14u omkleden en douchen in de gîte. En als je nog (warm) wilt lunchen voordat je terugreist, dan zijn er meerdere prima adresjes vlakbij de gîte.

Fietsen in de Vogezen

doe je bij La Vision en Vosges