fbpx

Fietsen in de Vogezen: nieuwe fiets-uitdagingen zonder ver te hoeven reizen

Fiets je graag in de heuvels van Zuid-Limburg of de Ardennen, maar ben je er al zo vaak geweest dat je er een beetje op uitgekeken bent? En zoek je uitdagingen boven de 1000 meter maar wil je daar niet 1000 kilometer voor rijden? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Op maar 4 uurtjes rijden van Maastricht, vind je in de Vogezen genoeg nieuwe fiets-uitdagingen.

Je hebt vast al eens gehoord van de Ballon d’Alsace, de Grand ballon, de Col de la Schlucht, en zeker van de Planche des Belles Filles. Welnu, deze bekende mooie cols liggen allemaal bij ons “om de hoek”. Sommigen zijn vanuit onze gîte bereikbaar op de fiets, en voor anderen rij je liever eerst een half uurtje met de auto om een mooie ronde te kunnen fietsen. Naast de bekende beklimmingen zijn er ook nog veel “minder bekende” beklimmingen bij ons in de buurt die absoluut de moeite waard zijn. Daar schrijven we later nog meer over!

La Vision en Vosges speelt in op de steeds grotere groep Nederlanders en Belgen die op zoek zijn naar nieuwe mooie plekken om te fietsen zonder er ver voor te hoeven reizen. Je kunt onze gîte in Xamontarupt (tussen Epinal en Gerardmer) huren en zelf je plan trekken, je kunt ook met een groep komen en ons de catering, fietsroutes en begeleiding laten verzorgen, of je schrijft in voor één van onze fietsvakanties in de Vogezen. Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden HIER.

Want fietsen in de Vogezen, dat doe je bij La Vision en Vosges!

Col’Attitude

Voor de 4e keer wordt tussen juni en eind september het evenement “Col’Attitude” georganiseerd. Hierbij worden verschillende passen exclusief gesloten voor al het gemotoriseerde vervoer. Fietsers hebben hierdoor het rijk voor hen alleen! Dit is een uitgelezen kans om in alle rust een aantal bekende beklimmingen in onze omgeving te ontdekken.

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.