fbpx

De kop is eraf: eerste fietsvakanties in de Vogezen bij La Vision en Vosges een feit!

Maanden naar uitgekeken, en uiteindelijk was het in een vloek en een zucht voorbij: de eerste door ons georganiseerde, geheel verzorgde fietsvakanties hier in de Vogezen bij La Vision en Vosges. We hadden maar liefst 3 groepen na elkaar, iedere groep bestond uit 6 deelnemers en verbleef 5 dagen (4 nachten) in onze gîte in Xamontarupt, halverwege Epinal en Gerardmer.

Een Team Jumbo-Visma bidon lag voor iedere deelnemer klaar bij aankomst, iedere dag begon met een uitgebreid ontbijt met verse croissants en jam, maar ook meergranen brood, yoghurt, fruit en muesli. Dick had mooie tochten uitgezet, er was een gids om alles te begeleiden en een Koninginne-etappe met volgwagen. Bij thuiskomst stond er voor de fietsers een huisgemaakt 4-uurtje klaar, die ze vaak nog in het zonnetje op hebben kunnen peuzelen om de verbruikte caloriën weer aan te vullen. Na het douchen  was er een gezellig apéritief en vervolgens serveerden we een 3-gangen-diner.

Ik maakte overuren in de keuken en vierde er zelfs mijn verjaardag met bier… dat niet door mij opgedronken werd maar bij het stoofvlees ging! Dick ontmoette zijn “tweelingbroer” die exact op dezelfde dag als Dick jarig is. Al met al was het flink wat werk voor ons, maar dat leverde dan ook enthousiaste en tevreden fietsers op.

We kregen lovende reacties over de routes in de prachtige omgeving, de volgauto, het eten, de mooi ingerichte (3 persoons)kamers met fijne bedden, het hagelnieuwe sanitair etc. Wat uiteraard meespeelde was dat het ronduit prachtig weer was, met vrijwel iedere dag zon en temperaturen boven de 20ºC, abnormaal voor eind oktober.


Dit alles smaakt natuurlijk naar meer… en dat komt er ook! Met alles wat we deze editie hebben geleerd in het achterhoofd hebben we 3 arrangementen samengesteld voor 2023. Daarin zullen de lunches onderweg en de drankjes in de gîte erbij inbegrepen zijn, terwijl we door het wegvallen van een tussenpersoon de prijzen zelfs wat lager kunnen zetten. Méér voor minder dus! 😉

Benieuwd geworden? Ook zin gekregen in een geheel verzorgde fietsvakantie in de Vogezen? Kijk dan snel HIER naar onze arrangementen, die je als groep kunt boeken. Of naar onze fietsvakanties waarvoor je je individueel of met een fietsvriend/vriendin kan inschrijven.

Want fietsen in de Vogezen, dat doe je bij La Vision en Vosges !

Col’Attitude

Voor de 4e keer wordt tussen juni en eind september het evenement “Col’Attitude” georganiseerd. Hierbij worden verschillende passen exclusief gesloten voor al het gemotoriseerde vervoer. Fietsers hebben hierdoor het rijk voor hen alleen! Dit is een uitgelezen kans om in alle rust een aantal bekende beklimmingen in onze omgeving te ontdekken.

La Route des Crêtes

De “Route des Crêtes” is een weg over de hoogste bergkam in de Vogezen, met prachtige uitzichten. Een aanrader om met de auto, fiets of te voet te verkennen.